Kunstnere kendt fra Galleri Gallo

Kunstnerne nævnt på denne side er blandt dem, der ofte udstiller på galleriet. Vi præsenterer dem her med deres egne ord.

Claudia PaviaClaudiaPavia

Conny MaxwellConnieMaxwell

Jon JebergJonJeberg

     

"I mange år manglede jeg inspiration til at tage penslerne op. Men efter en eksistentiel krise, kom der hul igennem, og jeg begyndte at male igen. Min stil er særpræget monokrom, med et væld af intrikate detaljer. Jeg berører ofte mytologiske og mystiske emner. Jeg forsøger at fange betragteren ind i et mytisk & magisk univers. Min kunst handler meget sjældent om mig selv, men snarere om mit verdenssyn. Jeg vælger at berøre emner omkring åndelighed, seksualitet, fantasi, åndelige væsener og krafter."

"......Jeg er i gang med de forskellige ting som jeg gør mest: Male oliemalerier, tegne, lave akvarelbilleder og bruge min fantasi på de inspirationer som kommer til mig. Jeg har også lavet forskellige udsmykningsopgaver."

"Jeg er bosiddende i Birgittelyst ved Viborg og vil beskrive mig selv som kolorist i et typisk skandinavisk tilsnit. Har en forkærlighed for 70´ernes farver og motivverden. Der går vist en rød tråd af blomsterbarn i mange af mine billeder. Ellers kan jeg nævne store kunstnere  som Per Kirkeby, Harald Giersing og Gustav Klimt, som har gjort stort indtryk og inspireret....
Jeg er autodidakt og maler fordi jeg kan lidt at lege med farverne."

 

Eva Gyberg JørgensenEva Gyberg Jorgensen

Sille BramsSille Brams 2

Jørgen RudJoergen Rud

 

"Impulsen til at tegne, male og på anden vis udtrykke mig i billeder og symboler kom spontant til mig på et tidspunkt, hvor jeg var bragt psykisk ud af balance. Det blev til en del år i ”Tusmørkelandet”, som jeg vælger at kalde det bevidsthedslag hvorfra impulsen til ”Billedemageri” kommer." "Kunsten er mit anker. Min måde at være i verden på. Det at udtrykke mig på et lærred giver mig ro, når jeg mangler det. Overskud, når jeg har underskud af energi. Gode oplevelser i naturen både her i Danmark og i udlandet. Lige som kunsten har givet mig gode relationer med andre med samme interesse. At male kan åbne verden.” "Allerede som 13-15 årig ville jeg gerne være kunstmaler. Først i 1985, da udtryksbehovet var fatalt efter et psykisk sammenbrud, lærte jeg oliemaleriet at kende, støttet af lærere som Hanne Munk, Max Parylewicz og Anne Dorthe Nielsen. Med årene synes jeg at have fundet en egen stil. Det er relativt farvestærke, ekspressive og informelle billeder."
Ole Juhl Østergaard

OleOstergaard

Orla Grane

Skrummel
Richard RaskinRichardRaskin  
Født i Aarhus. Begyndte at male i 15 – 16 års alderen. Udlært malersvend. Debuterede med 4 billeder på Kunstnernes Påskeudstilling 1963. Har udstillet på diverse gallerier og udstillingssteder. Har deltaget 4 gange på censurerede udstillinger. Har solgt to gange til Aarhus Kommune. Fået Frankcs kunstlegat. Mit motiv er landskabet. Det diffuse lys i impressionistisk stil. Endnu engang er det de flotte, fristende, formfuldende, forførende, fantasifulde, finurlige og fantastiske skrumler det står for skud. Skrumler er fælles titlen på mine skulpturer. Self-taught and inspired by Chagall, Klee and Van Gogh, Richard Raskin explores
family origins, the faces of friends, Holocaust images and imaginary scenes in his paintings. He is the editor of the peer-reviewed journal, SHORT FILM STUDIES published in the UK and has written a number of books and articles on film, painting, humor and an iconic photograph. His paintings have been included in Kunstnernes Påskeudstilling 1986
Thomas StenshøjThomasStenshoj
"Jeg har lavet de fleste billeder som elev på Gallo Skolen. Jeg forsøger med billederne at skabe skønhed for betragteren. I lang tid var mine billeder mest en slags farveekspressionisme, hvor jeg lavede acryl på masonit. Nu har jeg mest gang i akvarel, hvor jeg laver nyimpressionisme d.v.s laver tingene efter indtryk af andres billeder."

  

 

Historien om Galleri Gallo

Galleri Gallo åbnede i 1980 som en direkte følge af daværende, nu afdøde (1924-2017) overlæge Johannnes Nielsens venskaber med kunstnere med psykiske lidelser, arbejdet med at opbygge Museet og etablere kunstudstillinger på Psykiatrisk Hospital. Johannes Nielsen var overbevist om at det at udtrykke sig kreativt er en værdifuld hjælp til selvhjælp for mennesker med psykiske problemer eller psykisk sygdom. Det at få mulighed for at udstille sin kunst og få kontakt med publikum kan også være en hjælp til selvhjælp.
Det var også Johannes´s erfaring at det er særlig vanskeligt for kunstnere med psykiske sygdom/psykiatribrugere, at få mulighed for at udstille deres kunst på de kommercielle etablerede gallerier. Det er iøvrigt psykiatribrugere der står for driften af Galleri Gallo, men vi diskriminerer ikke psykisk raske kunstnere, de er også velkommen til at udstille i Galleri Gallo. Lokalerne i Nørre Alle´var et gammel lagerlokale, og takket være et stort arbejde fra den oprindelige Gallerigruppe og en gruppe militærnægtere fremstår galleriet i dag lyst og hyggeligt.
Siden har adskillige kunstnere udstillet, heraf mange gengangere.
Bl.a. kan nævnes Ovartaci, Baukje Zijlsta, Jan Nedergård, Jørgen Rud, Kirsten Kjær, Efraim Espino og indsatte i danske fængsler.


Johannes Nielsens overordnede betragtninger vedrørende behandling af psykisk syge.

Hele menneske skal tilgodeses, der skal satses på det biologiske og psykologiske såvel som på det sociale og det miljømæssige.
De sindslidende skal behandles med værdighed.
De skal ud af patientrollen.
De skal tages alvorligt.
De skal integreres i samfundet på alle mulige måder.
Der skal være brugerindflydelse og brugermedbestemmelse på alle områder inden for psykiatrien.
I Museum-Gallo Aktiviteterne har vi i de sidste 30 år arbejdet ud fra en overbevisning om,at vejen til "recovery" bl.a. går gennem meningsfyldt arbejde og det at udtrykke sig gennem deltagelse i kreative aktiviteter i fællesskab med andre.

Det er også vores erfaring, at det at bruge sin krop i idrætsaktiviteter i fællesskab med andre også spiller en væsentlig roller i en hjælp til selvhjælp - en proces på vej til "recovery - det at komme sig".
Johannes har i adskillige år været overbevist om at psykiatriske hospitaler, burde have medicinfrie afdelinger. Til en start mente Johannes, at en tredjedel af afdelingerne (sengepladserne) kunne anvendes til medicinfrie afdelinger.

De medicinfrie afdelinger skulle i langt højere grad, end det er tilfældet nu, samarbejde med Ovartaci Museets og Gallo´s kreative aktiviteter og tilbud om meningsfuldt arbejde, om det at få et skånejob, et aktiveringsjob, et revalideringsjob eller et frivilligt job under indlæggelsen eller i forløbet - som hjælp til selvhjælp.
I Gallo aktiviteterne og i Ovartaci Museets atelierer og i Det kreative værksted satser vi på at yde psykiatribrugere hjælp til selvhjælp, men vi driver også en kriserådgivning i Gallohuset med cirka 8000 henvendelser på årsbasis og tilstadighed en 100 brugere i samtalebehandling.

Formålet med Galleri Gallo

Galleri Gallo arbejder for at flere kunstnere kan nå ud til et publikum med deres kunst.
Galleri Gallo er skabt især for at give kunstnere med psykiske lidelser bedre mulighed for at udstille deres kunst, men psykisk raske kunstnere har også mulighed for at udstille i galleriet. 

Galleriet drives bla. af indtægter fra Støttekredsen og har tre ansatte og et svingende antal frivillige. Der er normeret ca. 30 timer´s job med løntilskud til Galleriet. Galleriet har udstillingslokaler i Nørre Alle 86 i Århus midtby og kontor på adressen: Gallo Huset, Nørre Allé 30, 8000 Aarhus C.

Galleri Gallo

Adresse: 
Nørre Allé 86
8000 Århus C

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

 

Galleri Gallo på Facebook

 

Åbningstider:
tir.-lør. fra kl. 14-17
(Når der er udstilling)

Thomas Stenshøj:

Tlf: 61 40 47 67

Telefontid: Tirsdag og fredag kl. 10-14

Busforbindelser:
Bus nr. 13
Stop i Grønnegade

Bus 2A, 3A & 4A & 11
Stop ved Lollandsgade